Hello Ugar!

2019-től új névvel és új programokkal vár az Anna and the Barbies fesztiválja!

Itt vannak az első nevek a július 3-6-ig tartó ópusztaszeri kalandról!

Pásztor Anna és zenekara több szempontból is különleges színfolt a hazai könnyűzene világában, ennek egyik kitűnő példája, hogy a karakteres és mással össze nem téveszthető imidzsük mellett mindig is rendkívül közvetlen kapcsolatot ápoltak rajongótáborukkal. Az idén 15 éves formáció énekesnője nemcsak a koncerteken lép át vagányan a színpadról a közönség soraiba, de idén már hetedik alkalommal rendezi meg saját fesztiváljukat Ópusztaszeren, az Akhal Ménesen, ahol a közönséggel közösen buliznak, pihennek, szórakoznak a zenészek is. Eleinte csak egy szó szerinti rajongó-tábornak indult, ahol leghűségesebb követők közül néhányszázan töltöttek együtt a zenekarral pár napot, majd Woodstock az Ugaron néven vált országosan ismert fesztivállá további zenekarok és programok bevonásával, mely mostanra már többezres látogató szám mellett és 12 helyszínnel várja az idei fesztiválozókat.

Új név és line-up: Hello Ugar!

2019-ben megújult arculattal és minden eddiginél színesebb programokkal valósul meg az immár Hello Ugar! néven működő fesztivál Szegedtől mindössze 20 km-re egy többhektárnyi tájvédelmi területen, dús oxigénnel és illatos szalmabálákkal, miközben a hazai élőzenei szcéna élvonalbeli zenekarai állnak színpadra 4 különböző helyszínen. Idén olyan előadók lépnek fel többek között – természetesen az Anna and the Barbies mellett -, mint a Quimby, a Vad Fruttik, a 30Y, Apey vagy a Magashegyi Underground – a teljes line-up hamarosan bejelentésre kerül. Különlegesség, hogy a Puszta Nagyszínpad és a Jurta Kisszínpad mellett idén is helyet kap a Tábortűz akusztikus színpad, illetve továbbra is hangsúlyos szerepben működik a Tálentum színpad, ahol mint minden évben, idén is egyfajta tehetséggondozó programként olyan fiatal zenekarok mutatkozhatnak be, akiknek más fesztiválokon helyszín vagy szándék hiányában nincs lehetőségük megmutatni magukat. A tehetségkutató verseny győztese pedig a következő évben már a Jurta Kisszínpadon kap idősávot a koncertjéhez.

Mikrofalvak a fesztiválon

További újdonság idén, hogy a helyszínre úgynevezett mikrofalvak települnek, ahol a zene mellett további társművészetek kapnak helyet, hogy alkotói táborként valósítsanak meg workshopokat az irodalom, a cirkuszművészet, a tánc vagy a színészet területén. Minden sátor saját szakmai vezetővel rendelkezik, ahol a négy nap alatt a résztvevőknek lehetőségük nyílik arra, hogy az együttlét és kikapcsolódás mellett létre is hozzanak valamit, amelyet a fesztiválon bemutathatnak a közönségnek.

Az offline az új luxus, zöld megoldások a pusztában

Az Ugar már évek óta büszkén hirdeti offline filozófiáját, mellyel négy napra kiszakadhatunk a mindennapok digitális hajtásából, hogy a saját meztelen talpunkkal és teljes testünkkel élhessük át a természet közelségét, miközben 100%-osan tiszta zenét hallgatunk. A szervezők számára kiemelten fontos, hogy a fesztiválozók ne lefáradva, hanem feltöltődve térjenek haza az Ugarról, a fülük ne csengjen a sok egymásra szóló zajtól, hanem egyszerre csak egy helyszínen zajló koncertek/bulik mellett tudják élvezni a programokat.

Néhány éve bevezették a “no more selfie” zónát és a telefonparkolót is, ahová akár egész napra megőrzőbe adhatjuk telefonunkat, hogy ténylegesen beleszakadjunk a nyári fesztivál élménybe – cserébe néhány apró jutalomért.
Mindezek mellett a környezetbarát megoldásokra is odafigyelnek az Ugaron, a WWF-fel együttműködésben igyekeznek a lehető legzöldebb megoldásokat kínálni az ideérkezőknek, legyen szó energiatakarékosságról, hulladékkezelésről, egészséges “hazai” ételekről vagy akár az idén először megnyíló kutyapanzióról a fesztivál területén.

Jegyek és szállásinfó

A Ménes területén faházakban, jurtákban és sátrakban tudnak megszállni a fesztiválozók, illetve lakókocsinak is bérelhetnek helyet maguknak. Emellett Ópusztaszeren és Szegeden is várják panziók és szállodák az idelátogatókat. Az early bird heti- és napijegyeket sátorhellyel is meg tudja vásárolni a közönség, itt: hellougar.hu.

4 nap

UGAR SZÍNPAD


A legnagyobb szabadtéri koncerthelyszín a fesztiválon tökéletes hang, fény és vizuáltechnikával ellátva, hogy a legnagyobb zenekarok is a legszínvonalasabban adhassák elő műsorukat.

PUSZTA SZÍNPAD

Második legnagyobb színpad mely a puszta színpadhoz hasonlóan tökéletes hang és fénytechnikával kápráztatja el a fesztiválozni vágyókat.

AKUSZTIK SZÍNPAD

Fedett színpad egy jurta belsejében, 300 fő befogadóképességgel.

HIPSZTERDISZKÓ

A hajnalig tartó bulik helyszíne a magyar és nemzetközi alternatív zenei paletta és a naponta fellépő rocksztárok playlistjeiből válogatott zenékkel, tehetséges hazai dj-kkel.

CHILL ZÓNA

Egy csendes eldugott sziget az erdő árnyékában jógával, chill zenével, masszázzsal, baba-mama sarokkal és spirituális feltöltődési lehetőségekkel különböző mesterek közreműködésével.

KÉZMŰVES FALU

Folyamatos kézműves tevékenységek és vásárok a természetes anyagok és az újrahasznosítás jegyében.

FILMSÁTOR

Naponta több magyar és nemzetközi zenei témájú és dokumentum-koncertfilmeket nézhetnek meg egy hűvös sátorban a fesztiválozók.

PETŐFI IRODALMI MÚZEUM SÁTRA

Munkatársai idén elhozzák a fesztiválozóknak a PIM csodáit: a szavakkal és tárgyakkal való alkotás, történetmesélés lehetőségét. A tárgyakban és szavakban rejlő történetek varázsa pedig saját élményként kerül a fesztiválozó közönség tarsolyába.

IRODALMI SÁTOR

Az előretolt Heyőrség Íróakadémia sátra ahol Kárpát-medencei fiatal kortárs írok-költők mutatkoznak be, szerveznek interaktív workshopokat folyamatosan, amelyben bevonják a fesztivál közönségét.

CSILLAGÖSVÉNY


Az ópusztaszeri Csillagösvény Útvesztő Öko-Élménypark izgalmas kiegészítése a fesztivál programjának.

Fesztiválkarszalaggal kedvezményes a belépés.

KÜLSŐ HELYSZÍNEK ÓPUSZTASZEREN ÉS KÖRNYÉKÉN

Célunk a fesztivál látogatóival megismertetni a faluban megtalálható kulturális és turisztikai jellegzetességeket.

EMLÉKPARK

Az Ópusztaszert híressé tevő Nemzeti Történeti Emlékparkban található Feszty Körkép elengedhetetlen programpontja a fesztiválnak, a fesztiválkarszalaggal kedvezményes a belépés.

BÁNYATÓ

A fesztivál területétől 15 km-re lévő Bányató strandjához buszjáratokkal tervezzük szállítani napközben a fesztiválozókat. Fesztiválkarszalaggal kedvezményes a belépés.

TÖBB MINT 100 PROGRAM

A 2019-as Hello Ugar a tavalyinál is több és színesebb programmal várja a pusztába vágyókat! Az esti koncertek és bulik előtt tartalmas nappali programok, zenei workshopok, kézműves tevékenységek, filmvetítések, szakmai beszélgetések, és igazi lazulós chill zone teszi felejthetetlenné a nyár legjobb négy napját Ópusztaszeren.